Dragana Kanjevac

ODBRANA PROMAJE I NJENI POSLEDNJI DANI

Velika je zavera na delu! Svi pričaju o priznavanju Kosova kao uslovu za evrointegracije a prava tajna se krije od naroda: najmračniji uslov koji su nam postavili EU moćnici je zapravo potpuna zabrana i ukidanje promaje!!
Da li je to moguće?
Ako malo pažljivije oslušnete medije i narod, čućete da se sve više priča da promaja – ne postoji. Da se radi o izmišljotini neukog sveta, te da to ima ‘samo kod nas’, eto kako se bebe trljaju snegom u Skandinaviji; pa onda neke sumanute teze o tome da se bolest dešava usled neprovetrenih prostorija i sve tako neke ideje se podmeću našem narodu a u nameri da se promaja izvrne ruglu i potpuno ukine i zabrani.
Nisam fizičar ali – brate – ko se nadje na putu tom snopu hladnog vazduha koji struji u zatvorenom prostoru izmedju dva ili više otvora – shvatiće o čemu pričam.Vuče neki cug, definitvno. I to hladi delove tela koji su izloženi tom snopu. I to ne prija ljudskom telu. E sad ako se to ne zove promaja, onda je to druga stvar.
Argument protivnika promaje da ona postoji samo kod nas, prigovor je nevredan paznje. To što smo mi uvideli fatalni vazdušni snop a drugi nisu, njihov je problem, kako da kažem. Nisu stigli do tog nivoa, ako ćemo iskreno.
Promaja je naše vredno nematerijalno nasledje.Pa ako je se Unesco seti, seti….

 
Comments